K.L.S.K. Londerzeel

Omdat voetbaltalent kansen moet krijgen

Het vierde eindeseizoenstoernooi was er één op onze thuisbasis.
Een goed gevuld en knap georganiseerd toernooi waar jong en oud zich konden uitleven, amuseren en het beste van zichzelf laten zien.

We hadden de dag ervoor al een topresultaat neergezet op het toernooi van OHL met als mooi gevolg een knappe tweede plaats en de gastjes waren ook op gebrand om eindelijk eens een beker mee naar huis te mogen nemen.

Zo stonden we ons op te warmen tussen de wedstrijdveldjes op de mooie grasmat van het eerste veld, opgewonden, gemotiveerd en vooral aangevuurd door kapitein Mil die zijn kapiteinsband alle eer aandeed en zijn rol vol enthousiasme en vol moed vervulde.

Als 1e wedstrijd stond Hombeek op het programma.
Er werd goed gestart, samen in het kleine vliegtuigje werd er druk gezet in balverlies en in balbezit maakten ze het veld groter, maakten ze individuele acties, speelden ze knap samen en maakten ze het eerste doelpunt van het toernooi.
Mathis was pijlsnel en met zijn snelle voetjes was hij haast ongrijpbaar, Meshak was zoals steeds de rots in de branding die voor de zekerheid zorgde vanachter maar die ook op de vleugel veel klasseflitsen toonde.
Op voorzet van alweer een zeer attente en gefocuste Lars maakte Mathis het openingsdoelpunt.
De tweede goal werd gescoord door Mil na zich vrij te hebben gekapt en verschroeiend te hebben uitgehaald. Keeper stond erbij en keek ernaar. 2-0 eindstand, na een goede openingspartij.
Toch moesten we opletten dat we steeds allemaal samen verdedigden en aanvielen, want de tegenpartij was zeker niet zwak.

De 2e wedstrijd was tegen Buggenhout.
Een ploeg die een aantal reuzen in de ploeg had staan waarvan we hadden gezien dat ze nogal krachtig (zeg maar ‘kanonschoten’) konden trappen naar doel.
We stonden weer volledig uitgedost en waren er klaar voor.
Althans dat dachten we toch, lichtjes verrast door de hevigheid van de tegenpartij kregen we het niet in onze schoot geworpen, die tweede overwinning.
We waren te braaf in duel en de tegenstander verdedigde daardoor zeer goed.
Zelf waren ze aanvallend ook niet slecht, onze doelman Meshak heeft ze om zijn oren zien vliegen, de kanonskogels.
Gelukkig vlogen er een heel stel naast zijn kooi. We kwamen op achterstand, en moesten vechten om onze bal te veroveren en gevaarlijk te zijn.
Onder leiding van Mathis weeral, begonnen we meer en meer aanvallen in mekaar te boksen.
Maar enkele spelertjes van Buggenhout zagen die opmars van U8 Rood niet echt zitten, en besloten dan maar op de beentjes van die van ons te mikken, met enkele zware en vuile maar vooral totaal onnodige overtredingen als gevolg.
We zetten door, en kwamen meer en meer voor het doel van de tegenstander.
De doelpunten konden niet uitblijven, Imran deed ons weer wat ademen na een doelpunt nadat hij goed gevolgd was voor doel en ook onze ‘capi’ Mil, kwam er weer door en pikte zijn doelpuntje mee. Maar ook Buggenhout vond de weg naar doel en plots stond het 3-3.
De tijd begon te dringen en SK begon een tandje bij te steken, en dat tandje zorgde ervoor dat Buggenhout uiteindelijk brak, we legden er nog 2 binnen om het af te leren en konden uiteindelijk verdiend rusten met onze 2e overwinning in onze zak!
Dat was toch iets te nipt, zo vond ook onze immer positieve maar ook lichtjes nerveuze délégué 😊 , om dan maar over trainer Nils te zwijgen…

 

Onze 3e wedstrijd zou hopelijk iets minder spannend worden, de grijze haren bij délégué Vince waren al in sneltempo aan het groeien.
Trainer Nils maande de spelertjes dan ook aan om eens te laten zien aan de supporters, hoe snel we konden dribbelen, voetballen en scoren.
Zo gezegd, zo gedaan. De sneltram was precies al aangelegd in Londerzeel, want er denderde daar een niet te stoppen locomotief door het stadion. Een droge 6-0.
Knappe goals van Meshak, Imran, Mil (met een dribbel vanop de staartpositie en een wereldse vrije trap vanop 12m pal, maar dan ook echt pal in de verste kruising!).
Enes trof 2 maal de paal op zijn weg naar doel en ook Lars kon ditmaal niet scoren…hun moment zou ongetwijfeld nog komen…
Uiteindelijk bleek Schelle geen partij voor ons, maar toch een dikke duim naar de trainers van de andere ploeg die steeds motiverend en enthousiast bleven coachen.

Drie wedstrijden gewonnen in onze poule, opdracht volbracht (deel 1 toch). We kwamen voor het vervolg van het toernooi in een nieuwe poule met de andere ploegen die op de eerste plaats eindigden in hun poule, KV Mechelen, OHL en Tempo Overijse.
Stuk voor stuk sterke ploegen die ook gekend staan voor hun uitstekende jeugdopleiding.
Een mooie test zou blijken aan het einde van de dag.

Finalewedstrijd 1: KV Mechelen, qua naam meteen de grootste klepper.
We hadden in de loop van het seizoen al eens kennis gemaakt met de technisch vaardige spelertjes van Mechelen, die op veel vlakken toen beter waren.
We waren erop gebrand ons vel nu duurder te verkopen. Het werd een bitsige wedstrijd, waarbij mooi voetbal iets teveel werd afgewisseld met toch wel erg harde fouten van de ‘Kakkers’.
De trainer van de tegenpartij vond het blijkbaar niet nodig hier iets op te zeggen, dus moesten we toch iets te vaak de traantjes drogen bij SK spelertjes.
We kwamen op achterstand, maar vochten terug door een knap doelpunt van onze kapitein nadat Meshak hem knap had bediend.
KV bleef vinnig en vanvoor hadden ze zeer doelgerichte spelertjes die vanuit alle hoeken naar doel trapten.
Hun doelman ruimde vanachter veel op. Bij een 3-1 achterstand knalde Imran na een knappe borstcontrole, op een corner van Senne, de bal in de linker bovenhoek.
3-2 en het vuur zat er weer in. Kansen bleven niet uit, maar het doel van de Mechelaars bleef uiteindelijk leeg en zelf maakten ze nog een knappe vierde goal.

Finalewedstrijd 2: Tempo Overijse, we hadden ze bezig gezien tegen OHL en zagen dat ze zeer sterk voetbalden en ook niet achteruit deinsden.
Het beloofde dus een toffe match te worden. Het moment voor Lars om zijn duivels te ontbinden.
Samen met Mathis bracht hij het Londerzeelse vuur tot een hoogtepunt.
Ook Enes begon meer en meer zijn plaats te vinden en draaide op volle toeren.
Met enkele sterke tussenkomsten en knappe passen zette onder ander hij Mathis op weg naar doel.
Mil en Senne hielden op de flanken en vanachter de grote kuis en zetten samen knappe aanvallen op.
En Lars, ja die was er als vanouds weer bij om overal weer op te duiken en mee de felbevochten 5-4 overwinning te verzekeren.
Uit de meest onmogelijke hoek trapte hij de bal met links paal binnen. Vreugde alom, de ploeg rende heel het veld over, alsof ze de Champions League hadden gewonnen.

Aangezien OHL tegen Overijse had verloren, en Overijse nadien ook tegen KV Mechelen verloor, maakten we kans op de 2e plaats.
Daarvoor moesten we de laatste wedstrijd tegen OHL zien te winnen.
Nog maar eens maande kapitein Mil de spelers aan om even te luisteren en gaf hij een inspirerende en krachtige motivatiespeech.
Ze moesten en zouden die tweede plaats pakken.

Finalewedstrijd 3: OHL, Daar was die machine weer die U8 Rood heet.
Overdonderend, snel, krachtig en efficiënt.
Enes was hier doelpuntenmaker van dienst, pegels in de winkelhaak en als de keeper er had achter gestaan was die er ongetwijfeld mee ingevlogen.
Senne scoorde met zijn ijzeren rechter twee knappe doelpunten en bekroonde zijn productief toernooi met een mooi einde.
Ook Meshak pikte zijn goaltje mee en natuurlijk de onuitputbare Mil scoorde zijn doelpuntje en bekroonde zijn bedrijvige toernooi.
Ergens daartussenin was Lars er ook nog met enkele knappe schoten en passen.
Mathis kreeg nog een applausvervanging als man van het toernooi en een dikke high five van de trainer en délégué.
Het fluitsignaal weerklonk en de gastjes waren allemaal stuk voor stuk fier en trots op hun prestaties, individueel en als ploeg.

De rituele gezangen konden uiteraard niet uitblijven! Eindelijk was hij daar.
Dat waar ze al zolang van droomden en vochten.
Die blinkende beker werd de lucht gestuwd en de lachende gezichten errond maakten het plaatje compleet!

U8 Rood was on fire! SK is the limit!

U8Rood TornooiKLSK

Kalender

Klik hier om de planning te openen...

Testen

Heb je interesse om bij SK Londerzeel te komen spelen? Wil je onze toffe jeugd vervolledigen? Mee plezier komen beleven met de andere 320 jeugdspelers?

Met andere woorden: Wil jij deel uitmaken van ons Blauw-Rode Team?

Klik dan hier voor meer info.